Bursa locurilor de muncă”- PROJOB, între cerere și ofertă!

În 27 martie 2015, a avut loc ”Bursa locurilor de muncă”, organizată de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu AJOFM-Timiș, la Hotelul Boavista ,din Timișoara.

Au răspuns invitației mai multe firme interesate să angajeze personal, în domenii diferite de activitate: S.C. Bio Helix S.R.L, S.C. Comandor S.R.L., S.C. Ecomid S.R.L., S.C. Elba S.A., S.C. Gi Group Staffing Company S.R.L., S.C. Grafoprint S.R.L., S.C. Helicon Banat S.A., S.C. Lugera&Makler S.R.L., S.C. Nettex S.R.L., S.C. Procter&Gamble S.R.L., S.C. Profi Rom Food S.R.L., S.C. Psiho Profil S.R.L. și S.C. Sam Robotics S.R.L.

Peste 150 de posturi vacante au fost la dispoziția celor prezenți, în domenii destul de diversificate, unele necesitând studii de specialitate (studii superioare sau medii), altele bazate pe diferite abilități: ambalator manual, tipograf-tipăritor, lăcătuș-mecanic, operator producție, agent comercial, vânzător, dispecer coordonator, controlor calitate, inginer service, frezor, strungar, vânzător instalații sanitare, reprezentant vânzări, tehnician mentenață, inginer instalații electrice, operator call-center, cofetar decorator, confecționer textile, stivuitoriști, montator subansamble, agent curățenie, agenți securitate, coordonator compartiment vânzări, responsabil sisteme de securitate, tehnician sisteme de securitate, agent distribuție, lucrător comercial, operator mase plastice, operator montaj și alte domenii.

Reprezentanții firmelor prezente au oferit celor peste 130 de participanți informații detaliate despre locurile de muncă existente, cerințele acestora, posibilele cursuri de calificare, cointeresare salarială și modalități de avansare în funcție de seriozitate, vechime, experiență și studii de specialitate. Au fost distribuite materiale promoționale și s-a răspuns la întrebările puse de solicitanți.

Cei care au fost cu adevărat interesați de oferte și-au depus CV-urile și au lăsat datele de contact în vederea angajării.

În multe domenii sunt căutate persoane necalificate, sau cu fară prea multă instruire, în altele însă sunt cerute fie cursuri de calificare/recalificare, fie de inițiere, în meserii căutate pe piața muncii.

La bursă a fost prezent și un grup de deținuți din Penitenciarul Timișoara, care mai au de ispășit puțin din pedepsele pentru care sunt închiși și care și-au dorit să afle ce șanse de angajare au pe piața muncii după eliberare.