”PROJOB” la final!

După  18 luni  de muncă și activitate în echipă, unul dintre proiectele de impact al Fundației Serviciilor Sociale Bethany s-a încheiat. Peste 300 de  persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive și  șomeri din Zona de Vest, din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș au primit sprijin, de la consiliere, cursuri de inițiere și calificare, mediere pe piața muncii și asistența post angajare. PROJOB – Măsuri active de stimulare a fortei de munca in Regiunea de Vest”- POSDRU/131/5.1/G/125380, este proiectul care s-a derulat în perioada martie 2014 – septembrie 2015, sub deviza ”O șansă! Un loc de muncă! Oportunități!”   în parteneriat cu ”Universitatea Tibiscus Timișoara” și ”Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Timiș”  și și-a propus dezvoltarea și implementarea unui program integrat de servicii și măsuri active de ocupare, de a atrage și mai ales de a menține, cât mai multe persoane pe piața muncii, cu accent special pe grupurile dezavantajate.

       Rezultatele au fost prezentate în cadrul Conferinței de încheiere a proiectului, care s-a desfășurat pe 1 septembrie 2015 și la care au participat parteneri, colaboratori, beneficiari și echipa PROJOB.

       Managerul proiectului, Codruța Darida, a subliniat rolul pe care l-a avut proiectul pe piața muncii și a punctat oportunitățile de care s-au bucurat beneficiarii.

      Directorul-executiv al ”Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Timiș”, Marcel Miclău a apreciat parteneriatul cu  ”Fundația Serviciilor Sociale Bethany” și a scos în evidență faptul că o astfel de colaborare este un plus de valoare pe piața muncii și un important beneficiu pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, datorită programului integrat de servicii, pe care l-a dezvoltat proiectul.

     Prof.dr. Dan Lacrămă, conferențiar la ”Universitatea Tibiscus Timișoara” a precizat că este extrem de important că  există oportunități de formare profesională și pentru cei din grupurile dezavantajate.

    Coordonatorul proiectului, Mariana Zăvadă, a prezentat rezultatele de succes și activitatea din proiect.

   Au luat cuvântul și alți colaboratori, participanți la conferință și au subliniat impactul pe care l-a avut PROJOB, fie în comunitățile pe care le reprezintă, fie în grupurile pe care le susțin.

    Coferința a fost moderată de Adriana Mărăscu, expert informare-publicitate, în cadrul proiectului.