Omul nu este un număr într-o statistică!

   ”Omul nu este un număr într-o statistică!”, este deviza echipei Projob.

    Sute de oameni sprijiniți, într-un fel sau altul, este rezultatul unei munci de echipă, în proiectul PROJOB- ,,Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest. Experții din proiect au înțeles încă de la început, că beneficiari sunt oameni aflați în impas. Vulnerabili și dezorientați, cei mai mulți au și cele mai mari așteptări, ceea ce înseamnă, până la urmă, responsabilitate.

   ”Proiectul e ca o poveste și fiecare capitol parcurs poate duce la un final fericit”, susține coordonatorul de proiect, Mariana Zăvadă. Recrutarea, consilierea, pregătirea, medierea și până la urmă o posibilă angajare, sunt eforturile unei munci de echipă.

     ”Să motivezi pe cineva să-și dorească mai mult, e greu, dar nu imposibil”, este convingerea Adelei Curt, expert ocupare, tehnici de căutare a unui loc de muncă.

Fiecare întâlnire, cu beneficiarii din proiect, înseamnă și emoție, iar fiecare reușită reprezintă ”valoarea muncii noastre”, afirmă Cristina Urda – expert evaluări, consiliere și orientare profesională.

   Comunicarea, relația deschisă, între cei din echipă și mai apoi, între ei și beneficiarii din proiect pot schimba destine. ”Să faci lucruri bune, pentru oamenii din jur, te motivează”, susține și Amalia Drăghia, expert campanii, job club și grup de suport.

   Uneori apare și dezamăgirea! Chiar dacă li se oferă oportuntăți, cursuri de formare, de calificare sau recalificare, un loc de muncă, sunt benefciari, care nu vor mai mult de la viață. ”Unii oameni nu vor să se schimbe, nu vor să le fie mai bine, chiar dacă au o șansă”, este de părere Cristina Sas, expert informare piața muncii.

   Fiecare parte a proiectului este una dinamică și chiar frumoasă, iar fără o echipă sudată lucrurile nu ar funcționa. ”Nu ne-am putea bucura de rezultate, dacă nu am lucra în echipă,” spune cu convingere Octavian Turcu, expert ocupare, tehnici de căutare a unui loc de muncă.

   Projob, este până la urmă, proiectul de echipă, care vine în sprijinul a 288 de persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive și șomeri din Zona de Vest, din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

projob 1.2