PROJOB-UN PROIECT DE SUCCES

Un proiect bine gândit și bine organizat se va bucura întotdeauna de succes.

     PROJOB-,,Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest,, este un astfel de proiect și a demonstrat că profesionalismul și seriozitatea fac echipă bună. Profesioniștii ,,Fundației Serviciilor Sociale Bethany”-Timișoara, de la implementarea proiectului, în luna martie 2014, au oferit persoanelor în căutarea unui loc de muncă consiliere, orientare profesională, cursuri de inițiere și calificare, dar și suport în găsirea unui loc de muncă. Au fost consiliate 231 de personae, recrutate 121 de persoane inactive și în căutarea unui loc de muncă, dintre care 63 șomeri de lungă durată. Specialiștii în mediere au reușit ca 23 de beneficiari să-și găsească un loc de muncă.

     La sfârșitul lunii noiembrie au fost finalizate alte cursuri căutate și apreciate pe piața muncii.

     Cursul de competențe antreprenoriale s-a bucurat de succes în rândul persoanelor cu studii medii și universitare. Au început cursul 9 persoane. La final au fost certificate 8, iar unul dintre cursanți și-a deschis propria afacere.

       PROJOB este un proiect care se derulează în Regiunea de Vest de aceea o serie de cursuri se derulează și în ate localități. În Caransebeș s-a ținut și un curs de competențe informatice la care au participat 10 persoane. La finalul cursului toți cei înscriși au fost și certificați.

       Cursul de lucrător în alimentație, de la Timișoara, este încă în derulare.

       În perioada următoare vor începe alte cursuri de formare :

         – competențe civice și sociale în Timișoara;

       – competențe limbi străine-limba engleză la Ciacova;

       – competențe informatice la Făget,

dar și cursuri de calificare: manichiură/pedichiură sau lucrător in alimentatie și lucrător în comerț.