Fiecare chip ascunde o poveste

Trăim vremuri grele, vârsta mă impiedică să nu am un loc de muncă, nu am pregătirea necesară, am stat acasă ca să-mi cresc copiii și acum nu mai corespund cerințelor, au fost restructurări și m-au dat afară, am crescut la casa de copii și după 18 ani am ajuns în stradă, fară un loc de muncă” sunt câteva dintre declarațiile beneficiarilor din proiectul PROJOB-,,Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest,,.

       Proiectul a demarat în luna martie a anului 2014 și se va incheia în luna septembrie a lui 2015. Sute de persoane au fost mai întâi recrutate de experții ”Fundației Serviciilor Sociale Bethany” Timișoara și a partenerilor din proiect, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș și a Universtății ”Tibiscus” din Timișoara. A urmat apoi consilierea acestora. Deși persoanele inactive, șomerii, toți cei în căutarea unui loc de muncă sunt, de cele mai multe ori, cifre sau numere intr-o statisică, pentru echipa din proiect ei sunt oameni cu povești de viață adevărate. Pentru cei mai mulți întâlnirea cu experții a însemnat și o schimbare de destin.

    Nu e ușor deloc să nu ai venituri, să te lupți zi de zi ca să trăiești, să te uiți în urmă și să-ți spui că nu ai crezut o clipă că-ți va fi așa, să fii neîncrezător că cineva, cândva, îți va oferi sprijinul, te va îndruma și va fi cel care va pleda pentru tine în fața unui angajator.

     Toate astea se întâmplă !

   O șansă! Un loc de muncă! Oportunități! sunt realitățile proiectului PROJOB-,,Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest,,. O parte dintre poveștile de viață le puteți urmări pe site. Ele vă sunt prezentate ca mărturii în variantă audio.

     Programele de formare, îndrumare, consiliere oferite gratuit de proiect au venit în sprijinul a 231 de persoane consiliate. Au fost recrutate 121 de persoane inactive și în căutarea unui loc de muncă, dintre care 63 șomeri de lungă durată. Specialiștii în mediere au reușit ca 23 de beneficiari să-și găsească un loc de muncă în domenii căutate pe piața muncii. O parte dintre tineri, femei și bărbați de vârste diferite, cu pregătiri diferite, cu situație materială precară, din mediul urban sau rural și-au dobândit stima de sine și sunt hotărâți să meargă mai departe mult mai încrezători.