PROJOB un proiect de succes !

     O șansă! Un loc de muncă! Oportunități! este deviza cu care am pornit la drum în urma cu opt luni, într-un proiect care să vină în ajutorul acelora care doreau să schimbe în bine situația lor . Este știut faptul că și în zona de vest a țării sunt probleme legate locurile de muncă. Projob este o șansă pentru 288 de persoane fie în căutarea unui loc de muncă, fie persoane inactive sau șomeri din Regiunea de Vest, din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

     Pînă în prezent au fost recrutate 240 de persoane. O parte importantă dintre ei a fost evaluată de specialiști care lucrează în proiect. Dintre cei 199 de beneficiari consiliați, 127 au avut parte de mediere în relația cu angajatorul și 16 au fost angajați.

     Prin proiectul Projob s-au derulat o serie de cursuri de formare. Unul dintre cursurile căutate pe piața muncii, dar și apreciat de cei 41 de bărbați și femei, care au primit sprijin, este cel de agent de securitate. O dovedesc cele două serii de cursanți, una la Caransebeș și una la Timișoara.

     Mulți au ales să devină lucrător în comerț. Dintre cei 22 de cursanți 18 au primit certificate de absolvire a cursurilor și o parte au reușit să se angajeze în locurile în care au făcut stagiu de practică.

     Pentru a se prezenta optim în fața unui angajator, 17 beneficiari ai cursului de competențe civice și sociale au învățat să scrie un CV, cum să se prezinte la un interviu, noțiuni ce țin de legislație dar și cum să facă față unui nou loc de muncă cerut pe piață.

   În societatea românească de astăzi o limbă străină, sau competențe informatice pot fi avantaje la angajare. Projob a venit în sprijinul celor 12 persoane, care au ales cursul de inițiere în limba engleză și a celor 31 de doritori să învețe din tainele calculatorului.

   O componentă importantă în proiect o constituie cursul de competențe antreprenoriale. Acest curs este destinat acelora care au ales să-și deschidă o mică afacere. Cei 22 de cursanți, care au urmat cursurile în două serii, au avut șansa să se familiarizeze cu tot ceea ce înseamnă să fie mici întreprinzători.

   Cursurile gratuite puse la dispoziție, medierea pe piața muncii, consilierea de către specialiști, o strînsă legătură cu angajatorii, au oferit oportunități tuturor beneficiarilor din proiect indiferent de vârstă, de condiție socială, dar mai ales acelora care și-au dorit să fie activi pe piața muncii.

   În perioada imediat următoare vor începe alte cursuri, unul de competențe informatice la Caransebeș, de competențe antreprenoriale la Timișoara și cel de lucrător în alimentație.

 PROJOB – ”Măsuri active de stimulare a forţei de muncă în Regiunea de Vest”- POSDRU/131/5.1/G/125380. Proiectul vine în sprijinul a 288 de persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive şi şomeri din Zona de Vest, din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.