“PROJOB” la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți – Timișoara 2014

Seminar- Intalnire cu angajatorii.

În 26 septembrie, a avut loc, la Timișoara, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți-2014 organizată de Agenția Județeană pentru Ouparea Forței de Muncă Timiș. În holul Casei Tineretului peste 60 de companii au oferit 1500 de locuri de muncă.

       Fundația Serviciilor Sociale Bethany -Timișoara a fost prezentă cu un stand la care cei interesați au obținut o serie de informații legate de ambițiosul proiect în derulare PROJOB-,,Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest,,.Tinerii absolvenți, prezenți la bursă, au aflat de oportunitățiile existente, de programele de formare, de cursurile de calificare/recalificare, dar și de sprijinul pe care pot să-l primească pentru angajare și menținerea unui loc de muncă.

       Fundația Serviciilor Sociale Bethany a organizat și un seminar, la care au fost invitați să participe angajatori din diferite domenii de activitate. La întîlnire au fost prezenți și reprezentanți ai AJOFM Timiș, dar și specialiști ai fundației care activează în cadrul proiectului. S-a discutat despe facilitățile și stimulentele de care pot beneficia angajatorii, dacă angajează o serie de persoane vulnerabile, conform legislației în domeniu, cum ar fi: absolvenți; șomeri peste 45 de ani; șomeri părinți, unici susținători ai familiei; șomeri care în termen de 5 ani de la angajare îndeplinesc condițiile de pensionare; elevi și studenți pe perioada vacanței; ucenici; personae cu handicap și personae cu risc de marginalizare socială.

O șansă! Un loc de muncă! Oportunități! prin proiectul PROJOB-,,Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest,,.

Octavian Turcu expert mediere si angajare a prezentat angajatorilor facilitatillede care pot beneficia la angajaea persoanelor vulnerabile.