Descriere curs COMPETENŢE INFORMATICE

Universitatea „Tibiscus” din Timişoara împreună cu Fundaţia Servicilor Sociale BETHANY şi ANOFM au câştigat proiectul intitulat „ProJob – Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest”. Acest proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul se adreseaza unei categorii de grup ţintă format din șomerii de lungă durată, șomerii de lungă durată tineri şi persoane inactive, oferindu-le oportunitatea de a dobândi competenţe şi abilităţi, prin parcurgerea unor cursuri de iniţiere.

Unul dintre aceste cursuri este cursul de iniţiere în COMPETENŢE INFORMATICE pentru care Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, a obţinut autorizarea, conform Autorizaţiei cu seria TM nr. 001247, eliberată de Autoritatea Naţională pentru Calificări, Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională din judeţul Timiş.

În urma parcurgerii cursului și a promovării examenului de finalizare, beneficiarilor li se acordă CERTIFICATUL DE ABSOLVIRE ȘI SUPLIMENTUL DESCRIPTIV AL CERTIFICATULUI, recunoscute de către Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

 

 

Descrierea programului COMPETENŢE COMUNE INFORMATICE:

      Tipul programului de formare este de INIŢIERE

      Obiectivele exprimate în competențe profesionale,conform cu standardele de pregătire profesională/standardele ocupaționale pentru cursul de Competențe comune informatice, sunt: Utilizarea calculatorului și prelucrarea informației (exploatează baze de date; prezintă informații incluzând text, numere și imagini; comunică prin Internet).

      Durata de pregătire pentru cursul de Competențe comune informatice este de 24 ORE, din care pentru pregătirea teoretică sunt dedicate 8 ore, iar pentru pregătirea practică sunt dedicate 16 ore.

      Locul de desfășurare pentrupregătirea teoretică şi pentru pregătirea practică este Liceul Traian Doda din Caransebeş, Jud. Caraş-Severin.

      Cursul Competențe comune informatice a inceput în data de 12.06.2014 si se va desfăşura în perioada 12.06.2014 – 22.06.2014, in localitatea Caransebeş din Judetul Caras Severin.

      La acest curs sunt înscrise 13 persoane.

      Cursul Competențe comune informatice se realizează în conformitate cu cerintele standardului ocupational şi este adresat celor interesaţi să deţină cunoştinţe teoretice şi practice în domeniul respectiv.

      Tematica cursului este şi in conformitate cu cerintele legislative actuale aplicabile domeniului, cursul având un puternic caracter practic, fiind prezentată legislaţia aferentă, aplicată în numeroase studii de caz.

      Se asigură accesul fiecărui participant la suportul de curs şi la alte materiale de specialitate.

      De asemenea, cursanţii beneficiază de servicii de catering în cele 6 zile de curs.

Expert coordonare activităţi tehnice

                        Lacramă Dan Laurenţiu