Descriere curs LUCRĂTOR ÎN COMERŢ

Universitatea „Tibiscus” din Timişoara împreună cu Fundaţia Servicilor Sociale BETHANY şi ANOFM au câştigat proiectul intitulat „ProJob – Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest”. Acest proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul se adreseaza unei categorii de grup ţintă format din șomerii de lungă durată, șomerii de lungă durată tineri şi persoane inactive, oferindu-le oportunitatea de a dobândi competenţe şi abilităţi, prin parcurgerea unor cursuri de calificare.

Unul dintre aceste cursuri este cursul de calificare LUCRĂTOR ÎN COMERŢ pentru care Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, a obţinut autorizarea, conform Autorizaţiei cu seria TM nr. 001254, eliberată de Autoritatea Naţională pentru Calificări, Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională din judeţul Timiş.

În urma parcurgerii cursului și a promovării examenului de finalizare, beneficiarilor li se acordă CERTIFICATUL DE ABSOLVIRE ȘI SUPLIMENTUL DESCRIPTIV AL CERTIFICATULUI, recunoscute de către Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

 

Descrierea programului LUCRĂTOR ÎN COMERŢ:

      Tipul programului de formare este de CALIFICARE,iar domeniul ocupaţional este COMERȚ ȘI SERVICII.

      Competenţe/abilităţi specifice cursului Lucrător în comerţ sunt: cunoștințe minime despre comerț şi abilități de comunicare.

      Obiectivele exprimate în competențe profesionale(conform cu standardele de pregătire profesională/standardele ocupaționale pentru cursul de Lucrător în comerţ sunt:

–      Întocmirea documentelor specifice activității de vânzare

–      Raportarea activității de vânzare

–      Aplicarea NPM și PSI

–      Aplicarea procedurilor de calitate

–      Comunicarea la locul de muncă

–      Efectuarea muncii în echipă

–      Perfecționarea profesională

–      Prezentarea produselor și serviciilor aferente vânzării

–      Promovarea imaginii standului

–      Menținerea stocurilor de rezervă

–      Verificarea stocurilor cu vânzările

–      Comunicarea cu clienții

–      Crearea mediului ambiental necesar vânzării

–      Efectuarea vânzării

–      Încasarea contravalorii mărfii

      Durata de pregătire pentru cursul de ”Lucrător în comerţ” este de 360 ORE, din care pentru pregătirea teoretică sunt dedicate 120 ore, iar pentru pregătirea practică sunt dedicate 240 ore.

      Locul de desfășurare pentrupregătirea teoretică este la Universitatea „Tibiscus” din Timisoara, Facultatea de Științe Economice, etaj 4, iar pentru pregătirea practică este un Supermarket pe baza unei convenţii de practică încheiat cu acesta, prilej cu care beneficiarii proiectului au ocazia să pună în aplicare cunoştiinţele teoretice dobândite în urma participării la curs.

      Cursul Lucrător în comerţ a început în data de 02.06.2014 şi se va desfasura în perioada 02.06.2014. – 22.08.2014, la Universitatea „Tibiscus” din Timisoara.

      La acest curs sunt inscrise 21 persoane.

      Cursul Lucrător în comerţse realizează în conformitate cu cerinţele standardului ocupaţional şi este adresat celor interesaţi să deţină cunoştinţe teoretice şi practice în domeniul comerţ şi servicii.

      Tematica cursului este şi în conformitate cu cerinţele legislative actuale aplicabile domeniului, cursul având un puternic caracter practic, fiind prezentată legislaţia aferentă, aplicată în numeroase studii de caz.

      Se asigură accesul fiecărui participant la suportul de curs şi alte materiale de specialitate.

Expert coordonare activităţi tehnice

                        Lacramă Dan Laurenţiu