Schimburile de idei și experințe pot schimba atitutudini – 4 –

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany derulează de aproape un an proiectul  PROJOB -”Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest” și a venit în sprijinul a  sute de oameni în căutare unui loc de muncă. În cadrul proiectului a avut loc și Conferinţa Interregională şi Transnaţională de strategii inovatoare şi bune practici în combaterea şomajului de lungă durată”   la care au participat  reprezentanţi ai Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Alba, Bihor, Caraş-Severin, Mehedinţi, Râşnov şi Timiş,  ai unor instituţii similare din Ungaria, reprezentanţi ai Primăriilor Făget, Buziaş, Ciacova, ai Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad şi Timiş, ai  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, dar şi experţi din cadrul proiectului.

   Evenimentul și-a propus identificarea unor soluţii privind combaterea şomajului de lungă durată, schimburi de expertize, studii de caz şi stabilirea unor parteneriate, care să vină în sprijinul persoanelor aflate în situații de criză. Toți cei prezenți au evidențiat rolul important al parteneriatelor în domenii legate de piața muncii dintr-o societate în plină mișcare, cum e cea romănească.Strănsa legătură între instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale duc la proiecte viabile și solide, care pot îmbunătății viața comuntății. Deschiderea și modelele de bune practici pot oricând schimba atitudini, atât în rândul experților, specialiștilor  cât și în rândul beneficiarilor.

 Prof.univ. Dan Lacrămă, Universitatea Tibiscus Timișoara, partener PROJOB:

 

”Projob este cu siguranță un proiect care oferă șanse șomerilor de lungă și a acelora în căutarea unui loc de muncă.Este esențial să existe o legătură între nevoile de pe piața muncii și calificările disponibile.Contează foarte mult cum se cheltuie eficient fondurile europene, din cadrul proiectelor și ce efecte au acestea.”