AJOFM Timiș are o relație bună cu ong-urile!

Un partener important  al Fundației Serviciilor sociale Bethany, în proiectul PROJOB -”Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest”- POSDRU/131/5.1/G/125380 este Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Timiș. În cadrul ”Bursei locurilor de muncă”, din 24 aprilie 2015, a avut loc și un seminar la care au fost prezenți experții fundației, 24 de societăți comerciale, prin 27 de participanți și reprezentanți ai agenției județene. În dezbatere au fost aduse o serie de informații despre proiect, dar și despre oportunitățiile pe care le pot avea atât angajatorii, cât și beneficiarii din proiect. La discuții a participat și Marcel Miclău, director al AJOFM Timiș.

 

 

”Angajatorii își doresc pesoane bine califcate. Prin relația bună cu ong-urile aducem o activitate complementară, pe care nu o putem asigura în totalitate. Este vorba de formare profesională, prognoza pieței muncii și cursuri  pe care noi nu le-am putea organiza într-o perioadă scurtă,așa cum și-o doresc angajatorii.”

 

 

La întâlnirea experților Fundației Serviciilor Sociale Bethany, din proiectul PROJOB -”Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest”- POSDRU/131/5.1/G/125380, cu angajatorii, în cadrul seminarului desfășurat la ”Bursa locurilor de muncă”și organizat de AJOFM Timiș, în 24 aprilie 2015, a fost prezentat proiectul și o serie de facilități, pe care angajatorii le pot avea când angajeză o serie de categorii sociale.

Angajatorii pot beneficia de stimulente financiare, dacă angajează în muncă diferite categorii de persoane.”

Parteneriatul dintre Fundației Serviciilor Sociale Bethany și AJOFM Timiș este unul fructuos. Împreună au reușit să aducă la masa discuțiilor numeroși angajatori, experți în cadrul proiectului PROJOB -”Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest”- POSDRU/131/5.1/G/125380 și specialiști din cadrul agenției, la un seminar desfășurat în 24 aprilie 2015. Dezbaterea și-a propus să clarifice o serie de măsuri legislative, facilități și oportunități pentru angajați și angajatori. S-a dorit stabilirea unor relații mai strânse între părți și colaborări viitoare.

” Ne bucurăm de stimulentele financiare și facilitățile pe care le obținem,însă e o problemă când angajăm persoane din grupuri vulnerabile. După o scurtă perioadă de la angajare, cei mai mulți vin și ne spun că nu e pentru ei și de aici o adevărată încurcătură.”