”PROJOB”, proiectul care te formează și te sprijină pe piața muncii

O șansă! Un loc de muncă! Oportunități! este deviza cu care am pornit la drum în urma cu mai bine de un an, într-un proiect care să vină în ajutorul acelora, care doreau să schimbe în bine situația lor . Și în  zona de vest a țării sunt probleme legate locurile de muncă.

        Projob este o șansă pentru 288 de persoane fie în căutarea unui loc de muncă, fie persoane inactive sau șomeri din Regiunea de Vest, din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

       Până în prezent au fost recrutați  222 de șomeri de lungă durată și 148 persoane inactive și persoane în căutarea unui loc de muncă.. O parte importantă dintre ei a fost evaluata de specialiștii care lucrează în proiect. Dintre cei 313 de beneficiari consiliați, 235 au avut parte de mediere în relația cu angajatorul și 39 au fost angajați.

      Prin proiectul Projob s-au derulat o serie de cursuri de formare, 12 de inițiere și 6 de calificare. Fiecare curs în parte s-a bucurat de succes și a fost adaptat în funcție de pregătirea și aptitudinile beneficiarilor. De aceea 117 persoane au fost calificate și au primit diplome de absolvire la cele 2 cursuri de competențe civice, 3 de atreprenoriat, 2 de limba engleză și 5 de TIC (calculatoare).

     Mulți au ales să  facă cursuri de calificare, care să-i ajute la angajare, în funcție de cerințele  de pe piața muncii. Au fost organizate 2 cursuri de agent securitate, 2 de lucrător în alimentație, unul de manichiură/ pedichiură și unul de lucrător în comerț, iar la final 93 de persoane au fost calificate. Pentru a se prezenta optim în fața unui angajator, beneficiarii au învațat să scrie un cv, cum să se prezinte la un interviu, noțiuni ce țin de legislație dar și cum să facă față unui nou loc de muncă cerut pe piață.

       Cursurile gratuite puse la dispoziție, medierea pe piața muncii, consilierea de către specialiști, o strânsă legătură cu angajatorii, au oferit oportunități tuturor beneficiarilor din proiect indiferent de vârstă, de condiție socială, dar mai ales acelora care și-au dorit să fie activi pe piața muncii.

        În prezent este în derulare, la Caransebeș, un curs de lucrător în comerț, iar la Timișoara urmează alte 2, unul de limba engleză și unul de competențe civice și sociale.

        PROJOB – ”Măsuri  active de stimulare a forţei de muncă în Regiunea de Vest”- POSDRU/131/5.1/G/125380. Proiectul vine în sprijinul a 288 de  persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive şi şomeri din Zona de Vest, din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.